Drents friese wold vakantiehuis

Vakantiehuis Drents Friese Wold

Ons vakantiehuis ligt midden in het Nationaal Park Drents Friese Wold. Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder en afwisselend gebied met bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Het gebied leent zich uitstekend voor (lange) fiets- en wandeltochten en ritten te paard of met een huifkar. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de uitgestrekte natuur.

 

Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland.

Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege De Kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.


Op de website van staatsbosbeheer treft u allerlei activeiten aan welke te doen zijn in het Drents Friese Wold.

 

Hieronder tref je een korte samenvatting van de activiteiten in het Drents Friese Wold:Vakantiehuis Drents friese wold


Het is mogelijk om met een gids van IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie) een wandeling te maken door de 'kale' vlaktes.

 

Crossen over heuvels, bikkelen door bos en duin met de ATB-routes. Deze route door het Drents-Friese Wold bestaat uit twee lussen: een bij Appelscha en een bij Smilde. De fietsroute gaat niet alleen over bestaande paden, maar ook over singletracks die door het bos slingeren. Het parcours is divers en gaat langs vennen, over heidevelden en door dichte bossen.

 

Een wandeling onderleiding van een gids langs de woudreuzen van het Drents Friese Wold. Sommige bomen bij de Bosberg van Staatsbosbeheer, het hoogste punt van Friesland, zijn bijna een eeuw geleden geplant.

 

Ga samen met de boswachter fietsen waarbij deze je veel mooie verhalen kan vertellen en de mooiste plekjes kan laten zien. De kans om dan dieren te spotten is dan extra groot. De avond schemering is het hét moment om reeën te spotten in het Drents Friese Wold. Neem wel je verrekijker mee.

Het Drents Friese Wold komt ook de das, grote marterachtige met zijn zwart-wit gestreepte snuit voor. De das maakt zijn burcht in houtwallen of bosranden. Veel burchten liggen goed verscholen onder bomen of struikgewas.Vakantiehuis Drents Friese Wold


De Vledder A is een van de parels van het Drents-Friese Wold. De beek ontspringt midden in het natuurgebied en stroomt langzaam richting Nationaal Park Weerribben-Wieden. Eind vorige eeuw stroomde de Vledder Aa nog door een gekanaliseerde bedding. Nu kronkelt de beek weer door de heide alsof het nooit anders geweest is. Dat is het resultaat van een groot natuurherstelproject.

Dit is een kleine greep van de activiteiten welke tijdens u vakantie in ons vakantiehuis in het Drents Friese Wold ondernomen kunnen worden.

 

Zin in een paar dagen in een luxe vakantiehuis vlakbij deze fantastische locatie? Kilk hier om te reserveren


Klik hier voor meer informatie over ons vakantiehuis in het Drents Friese Wold 

 

 

 

 

 

 

Deel in Facebook
© Dormyhouse | Fotograaf Amsterdam