Vakantiehuis omgeving Dwingeloo

vakantiehuizen bij Dwingeloo

\

Wanneer u op zoek bent naar rust, dan kunt u terecht in een van de vakantiehuizen rondom Dwingeloo. Het vakantiehuis Dormyhouse staat aan de rand van het bos, met uitzicht op het Drents-Friese Wold, een schitterend nationaal park. In tegenstelling tot vele andere vakantiehuizen hebt u hier echt het idee dat u te gast bent in de natuur.

 

Waar andere vakantiehuizen soms alleen uitzicht bieden op de vakantiehuizen van de overburen, ziet u vanuit dit vakantiehuis in de schemering de reeën en eekhoorntjes lopen.

 

De omgeving van Dwingeloo staat bekend om de vele heidevelden, begraasd door schapen en Schotse hooglanders. Door de combinatie van begrazing en verruiging, is in Drenthe een uniek natuurgebied ontstaan van heide, afgewisseld met vennen en een esdorpenlandschap, met dorpen zoals Dwingeloo en Orvelte.

 

Vakantiehuizen in de omgeving van Dwingeloo zijn een prima uitvalsbasis om de drie nationale landschappen van Drenthe te verkennen: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Drentsche Aa landschap.

Grote delen van deze parken zijn onbebouwd, er zijn geen vakantiehuizen en er is nauwelijks verkeer, uitgezonderd fietsers. Hier heeft de natuur de rechten teruggekregen. Hoewel er binnen de parken geen of nauwelijks vakantiehuizen zijn, is de natuur nooit ver weg van de vakantiehuizen rondom Dwingeloo. \

Vakantiehuis aan bosranDit is letterlijk al het geval op op enkele honderden meters van uw vakantiehuis, waar het Drents-Friese Wold begint. Vanuit de Drentse vakantiehuizen kunt u al snel prachtige fietstocht of wandeltocht door het bos of de heidevelden maken.

Vakantiehuizen in de omgeving van Dwingeloo zijn bij uitstek geschikt voor gezinsvakanties waarbij genieten van de natuur voorop staat. Uiteraard zijn er ook diverse andere attracties, zoals zwembaden, golfbanen en een theater, maar de natuur is het belangrijkste rondom de vakantiehuizen in Dwingeloo. Op minder dan twee uur rijden van de Randstad vindt u in deze vakantiehuizen een oase van rust en ruimte.

Uw vakantiehuis in de omgeving van Dwingeloo is voorzien van alle gemakken. Er is genoeg ruimte voor zes volwassenen en een kind. Vanuit vakantiehuizen in de omgeving van Dwingeloo is een aantal leuke attracties voor kinderen binnen rijbereik. Wat te denken van het Boomkroonpad, een woudspeurtocht of een huttendorp? Ook een bezoek aan de schaapskooi van Dwingeloo is een aanrader. Of u nu wel of niet met kinderen gaat, de vakantiehuizen in de omgeving van Dwingeloo zullen u altijd een onvergetelijke natuurervaring geven.

Deel in Facebook
© Dormyhouse | Fotograaf Amsterdam